عسل اُرگانیک (organic honey) واژه ای است که این روزها در بین مصرف کنندگان عسل بسیار شنیده می شود. در این مقاله عسل اُرگانیک را توضیح می دهیم که چه فوایدی دارد و چگونه میتوانیم آن را تهیه کنیم وآیا عسل اُرگانیک با عسل طبیعی تفاوتی دارد؟

عسل طبیعی را در حالت منحصر به فرد آن می توان عسل محسوب کرد چون توسط زنبورها درست شده است. متضاد عسل طبیعی، عسل مصنوعی است. همچنین ممکن است به عسل افزودنی هایی بزنند که آن را از حالت طبیعی اش خارج کند.

«اُرگانیک» اصطلاحی است که برای توصیف روش پرورش یا تولید محصول بکار برده میشود. عسل طبیعی میتواند بر اساس آئین نامه وزارت کشاورزی، هم اُرگانیک و هم غیر ارگانیک محسوب شود

عسل اُرگانیک چیست؟

در بیشتر مواقع هنگامی که عسل از محل اصلی یعنی کندو گرفته میشود اُرگانیک است. برای اینکه خوراکی ارگانیک محسوب شود باید:

  • در خاک دست نخورده تولید شود.
  • در آن اصلاح و تصرفی صورت نگیرد.
  • از محصولات مرسوم یا محصولات غیر ارگانیک جدا بماند.
  • هیچ آفت کش غیر طبیعی، ژنهای زیست-مهندسی یا دیگر محصولات مصنوعی نباید در آماده سازی یانگهداری عسل استفاده شود.

درواقع عسل ارگانیک عسلی است که علاوه بر اینکه خود عسل افزودنی دیگری ندارد بلکه خود زنبور نیز از داروهای و آنتی بیوتیک ها در طی فرآیند تولید عسل استفاده نکرده باشد. گلها و باغاتی که در دسترس زنبور عسل بوده اند در آنها علف کش و حشره کش و سموم دفع آفات نباتی به کار گرفته نشده باشد بدین ترتیب عسل تولیدی عسل کاملاً ارگانیک خواهد بود.

وقتی عسل بطور ایمن از کندو جمع آوری میشود، هنوز در مرحله ارگانیک قرار دارد. عسل ممکن است شامل اسپور (هاگ/تخم باکتری یا قارچ) هایی باشد که می توانند عفونتی مرگبار به نام بوتولیسم ایجاد کند

 

برای پیشگیری از این عفونت، احتمالا عسل را پاستوریزه میکنند یا آن را تا جایی که باکتری از بین برود حرارت میدهند. این فرآیند اگر طبق استانداردهای وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) انجام شود، تأثیری بر حالت ارگانیک عسل نمی گذارد. افرادی که به دنبال طبیعی ترین و ارگانیک ترین حالت عسل باشند، معمولا عسل خام می خرند. و عسل خام و عسل ارگانیک بهترین نوع عسل از نظر خواص دارویی و درمانی می باشد.

عسل اُرگانیک چه تفاوتی با عسل طبیعی دارد؟

از گذشته تاکنون از عسل طبیعی در درمان بسیاری از بیماری ها استفاده شده که مهمترین خاصیت عسل طبیعی ، ضدمیکروب بودن آن است. درحالی که عسل یک ماده کاملا خوراکی است و قاعدتا بایستی محیط خوبی برای پرورش میکروب ها باشد، ولی میکروب ها در معرض عسل طبیعی نابود شده و اجساد آن ها نیز به مرور از بین می روند. زیرا عسل طبیعی حاوی آنتی بیوتیک و آنزیم دیاستاز است.

عسل طبیعی که توسط زنبورها تولید می شود. زنبورداران آن را جمع آوری می کنند و برای عرضه به مشتری بسته بندی می شود. تا وقتی که عسل جمع آوری و در بسته بندی قرار می گیرد کاملا طبیعی است.

هر کار اضافه ای که شرکت یا زنبوردار بعد از جمع آوری با عسل انجام دهد می تواند آن را از حالت طبیعی به غیر طبیعی تبدیل کند. عسل طبیعی که حداقل فرآوری روی آن انجام شده می تواند ارگانیک محسوب شود، اما مهر گواهی ارگانیک USDA را دریافت نمی کند

عسل غیر طبیعی و غیر ارگانیک

افزودن مواد نگهدارنده، طعم دهنده ها یا استفاده از زنبورهایی که ژن آنها ارتقا داده شده، در بیشتر موارد عسل را هم غیر ارگانیک و هم غیر طبیعی می کند. انجمن تغذیه آمریکا ادعا دارد بعضی طعم دهنده های طبیعی ممکن است تمامیت عسل را حفظ کنند. این بخاطر این است که سازمان غذا و دارو (FDA) هیچ توضیح مشخصی درباره اینکه مواد طبیعی کدام اند نداده است.

اضافه کردن انواع توت تازه یا هرگونه مواد طبیعی دیگر به عسل میتواند طعم آن را عوض کرده اما تمامیت طبیعی عسل را حفظ کند. وقتی ماده ای مصنوعی مثل رنگ شیمیایی یا شکر کارخانه ای به عسل اضافه شود عسل دیگر طبیعی نیست.

معمولاً عسل های وحشی که در لابلای صخره ها و در جاهای صعب العبور و دور از دسترس انسان، خرس، سمور ، موش توسط زنبورهای وحشی تولید می شود کاملاً ارگانیک می باشد ولی در کندوها نیز عسل های ارگانیک توسط زنبورداران عزیز تولید و عرضه می گردد.

نحوه خرید عسل ارگانیک

فروشگاه آنلاین عسل دژ ، عسل ارگانیک سبلان را برای خرید در دسترس شما عزیزان قرار داده است تا براحتی آن را ثبت سفارش نمایید و با ارسال رایگان از طرف فروشگاه آن را درب منزل تحویل بگیرید

 

 عسل طبیعی سبلان

شهد عسل طبیعی سبلان

عسل طبیعی بهار نارنج

شهد عسل طبیعی بهار نارنج

بره موم

شهد عسل

گرده گل

ژل رویال

عسل چهل گیاه

عسل سوغات اردبیل

عسل دژ